Blog - - Behind the scenes aneb Jak probíhá výběr nové kolekce DIESEL!

Behind the scenes aneb Jak probíhá výběr nové kolekce DIESEL!

Příchod nových kolekcí není jen tak. Než se dostanou do prodeje, je to náročný proces a my vás teď vezmeme úplně na začátek! Pojďte s námi navštívit centrálu DIESEL a mrkněte, jak probíhal výběr produktů pro jaro/léto 2024!

28. května 2024

Lucie Švábenská

Prodeji každé kolekce předchází návštěva hlavní centrály značky, kde se seznámíme s cílem sezóny, co bylo inspirací pro tvorbu sortimentu a především jeho ukázka a následný výběr. Na této prezentaci se schází všechny státy, ve kterých se brand prodává a každý z nich se soustředí na výběr produktů vhodných právě pro svůj trh. Kolekce je tedy vždy tak rozsáhlá, aby vyhověla všem. Proto jsme i my vyrazili do italského Breganze, kde se HQ nachází a tentokrát vás vezmeme s sebou! 

Headquaters, jak má být 

Italská oáza módy, designu a architektury uprostřed ničeho. I tak by se dala popsat centrála DIESEL. MÍsto, kde se na každém rohu nadchne nejen fashion znalec, ale naprosto každý. Budova je unikát už na první pohled od příjezdové cesty, kdy se před vámi ocitne nepopsatelný areál v urban stylu, z kterého zároveň dýchá ohled na životní prostředí. Vše doplňují vodní plochy, stromy a keře, díky kterým máte pocit, že jste stále uprostřed přírody.

To samé však platí i při vstupu do haly. Kromě recepce zde totiž hlavní aspekt tvoří masivní stěna z travatých rostlin, z které nebudete moct spustit oči. Možná pouze na chvilku, kdy budete obdivovat stylové křeslo z denimu nebo zajímavé schodiště. Tyto aspekty vás provází celou budovou. Rostliny zde najdete opravdu na každém rohu, a to samé platí o denimu, který je zapracován i do cool designových kousků jako jsou koberce, zmíněné křeslo, obrovská koule nebo dekorativní vlk. 

Dalším signature znakem DIESELu je červená barva, která vás zaplaví po příchodu na toalety - zde se ocitnete v naprosto opačném světě, než ve zbytku areálu. Temno, dramatičnost, kontrast a hra světla se stínem. Elegance, ale zároveň provokativnost a sexy vibe.

V HQ této rebelské značky se nenudíte, naopak. Což se nám potvrdilo i po přechodu do další části budovy, kde již byla připravena prezentace kolekce SS24!

Záplava rudé a ikonického D

Ještě ale, než jsme se usadili v auditoriu, prohlédli jsme si showroom, který naprosto křičel - DIESEL! A to všemi směry. Červené detaily, charakteristické pro tento brand, byly všude, včetně podlahy ve formě obrovského nápisu DIESEL. Ten doplňovaly rudé kostky sloužící jako podstavce pro stylové doplňky z nové kolekce. Zbytek produktů byl rozmístěn v celém prostoru, a my tak měli možnost si vše do detailu projít, osahat materiál, zpracování a zjistit dostupné varianty.

A začínáme! 

Po prvním nahlédnutí do showroomu, ke kterému jsme se však ještě několikrát vrátili, jsme se přemístili do velkého auditoria, kde stálo také molo a velké promítací plátno, kde již probíhalo představení kolekce pro sezónu SS24. První den jsme se věnovali větší části produktů, která se nazývá pre-collection. 

Po usazení nás úvodním slovem přivítal kreativní ředitel Glenn Martens, kvůli své vytíženosti bohužel pouze přes video. Následoval ale proslov samotného zakladatele značky DIESEL! Renzo Rosso se s námi podělil o insights vzniku značky, aktuální postavení na trhu a své plány do budoucna. Poté následovala názorná prohlídka kolekce! 

Na molo prosím!

Tato část je opravdu podrobná a do detailu se prochází každá sekce. Řekli byste si, co vše se dá říct třeba o takovém denimu - stavebním materiálu značky DIESEL? Ale to byste se divili! Neřeší se zde pouze střihy nových džínů, ale také například, jak je která džínovina upravována a zpracována nebo vliv udržitelnosti při jejich tvorbě. Brand však tvoří i další produkty, a tak došlo i na část ready to wear, kam spadají šaty, trička, mikiny a mnoho dalšího. Pak přišly na řadu doplňky, včetně ikonických kabelek nebo pásků a nezapomnělo se ani na spodní prádlo a sportovní oblečení. To vše jsme měli možnost vidět na modelech přímo na místě za doprovodu komentářů lidí z kreativního týmu DIESEL, zodpovědných vždy za tvorbu dané sekce. 

Afterhours

Po dlouhém a náročném, ale velmi obohacujícím dni, je vždy společný program, kdy je možnost na dodatečné otázky v uvolněné a komornější atmosféře. A to nejen ohledně připravované kolekce, ale například také o prezentaci značky jako takové nebo plánech do budoucna. Tento moment je vždy skvělý pro upevnění stávajících vztahů a navázání nových, což je vždy důležitá součást naší spolupráce. 

Second day, main collection 

Druhý den se na stejném místě pokračovalo v prezentaci SS24, tentokrát už ale částí nazvanou main collection. Tato část je mnohem menší než pre-collection, a tak její představení trvá polovinu času. Probíhá však úplně stejně. Zástup modelů v nových outfitech, důležité informace od týmu lidí zodpovědných za jejich tvorbu a obnova showroomu, kde jsme měli možnost si vše projít a prozkoumat. 

Tak zase příště!

Po dvou náročných, ale dokonalých dnech, nastal čas se s centrálou značky DIESEL opět rozloučit. Odvážíme si cenné informace o chystané kolekci, na základě kterých nám již v hlavě začaly naskakovat nápady na ty nejdokonalejší outfity pro jaro a léto 2024! 

Ulovte si I VY svůj kousek v novinkách DIESEL SS24!

LIFE IN VERMONT

Pracovať v roky stabilnej spoločnosti je pocta, potvrdzuje Ivona Pagáčová

Každá pozícia vo Vermonte je jedinečná a svoje o tom vie aj Ivona Pagáčová, ktorá je vo firme už 14 rokov. Aký bol jej nástup do spoločnosti, ako by popísala svoj pracovný deň a čo si u nás najviac váži? Nielen to nám prezradila v príjemnom rozhovore. 

Behind the scenes aneb Jak probíhá výběr nové kolekce DIESEL!

Příchod nových kolekcí není jen tak. Než se dostanou do prodeje, je to náročný proces a my vás teď vezmeme úplně na začátek! Pojďte s námi navštívit centrálu DIESEL a mrkněte, jak probíhal výběr produktů pro jaro/léto 2024!

Jak vypadá den produktového školitele VERMONTu? To vám povypráví Lenka Šancová!

Každá pozice ve VERMONTu je jedinečná a své o tom ví i Lenka Šancová. Jaký byl její kariérní postup, jaká je náplň její pozice a čeho si zde nejvíce váží? Nejen to nám řekla v příjemném rozhovoru. 

IT Director firmy VERMONT Peter Krajča: Je skvelé môcť realizovať akúkoľvek dobrú myšlienku

Každá pozícia vo Vermonte je jedinečná a svoje o tom vie aj Peter Krajča. Aký bol jeho kariérny postup, ako by popísal svoj pracovný deň a čo si u nás najviac váži? Nielen o tom nám povedal v príjemnom rozhovore. 

Už jste objevili kouzlo našeho VERMONT Storu U Prašné brány?

Oáza prémiové módy, designu a dokonalého servisu. Nejen to je náš flagship VERMONT Store v ulici U Prašné brány. Už jste ho navštívili? Jestli ne, tak po našem představení se tam určitě vydáte!

E-shop Vermont.cz nově představuje sekci HOME

Baví vás svůj domov neustále ladit, zútulňovat a dodávat mu nové, svěží kouzlo výjimečnými doplňky? Pak pro vás máme přesně to, co potřebujete!