Blog - - GANT a KARL LAGERFELD aneb Kvalita na prvním místě

GANT a KARL LAGERFELD aneb Kvalita na prvním místě

V dnešním světě, kdy se trendy točí rychleji než roční období, je snadné podlehnout svůdnému volání kvantity. Levná móda na dosah ruky, láká svou dostupností. Skuteční znalci však ví, že pravá elegance a styl nejsou otázkou množství, ale kvality. Dvě jména, která toto tvrzení ztělesňují, jsou GANT a KARL LAGERFELD. Tito módní giganti nám neustále připomínají, že kvalita a vytříbený design jsou výsledkem pečlivého řemesla, nikoli rychlé výroby.

23. června 2024

Aneta Hostková

Odvážný sen, který vytvořil symbol stylu a kvality

Představte si, že je horký letní den a vy sedíte v kavárně rušného centra New Yorku, když se vaše oči zastaví na muži v dokonalém saku. Ten muž není nikdo jiný než Bernard Gantmacher, jehož jméno je ve světě módy skutečně pojem!

Bernardův příběh začíná v ukrajinské Miropoli, kde se narodil jako Berl. Ještě jako teenager opustil domov a vydal se na cestu, která ho vedla přes Rotterdam až do pulsujícího srdce Ameriky - New York City. Archiv Ellis Islandu datuje jeho příjezd na 12. listopadu 1907. Bylo mu tehdy pouhých 17 let a nesl v sobě sen, který se měl brzy proměnit v realitu.

Amerika byla pro mladého Berla zemí neomezených možností. Zapsal se do večerní farmaceutické školy na prestižní Kolumbijské univerzitě, zatímco během dne pracoval v městské továrně na oblečení. Práce to nebyla lehká, ale v Bernardovi probudila vášeň pro podnikání a naučila ho tajům krejčovského umění. Navíc mu tato zkušenost přinesla další cenný poklad - setkání s Rebeccou Rose, ženou, která našívala knoflíky a později se stala jeho manželkou.

Bernardova cesta k úspěchu nabrala obrátky v roce 1949 v New Havenu, kde založil svou vlastní značku. Ta se rychle stala symbolem kvality a stylu, které kombinují americkou sportovní eleganci s evropskou rafinovaností. Co začalo výrobou košil, se brzy rozrostlo do celosvětově uznávané značky, kterou známe dnes.

Díky Bernardovi Gantmacherovi můžeme všichni nosit kousky, které nesou příběh odvahy, odhodlání a neustálé touhy po dokonalosti. Jeho značka není jen oblečení, je to projev životního stylu, který spojuje to nejlepší z obou světů – americký sen a evropskou preciznost. Takže příště, až si oblečete svou oblíbenou košili GANT, vzpomeňte si na mladého Berla, který si splnil svůj sen a zanechal ve světě módy nesmazatelnou stopu.

Věčný odkaz Karla Lagerfelda

Jméno Karl Lagerfeld je synonymem pro nekompromisní eleganci a nekonečnou kreativitu. Tento nesmrtelný génius, který působil jako kreativní ředitel u Chanelu i Fendi a zároveň vedl svou vlastní značku, přetvářel módu způsobem, který je moderní i nadčasový zároveň.

Karl měl jedinečnou schopnost kombinovat klasické prvky s inovacemi a tím vytvářel styl, který zůstává relevantní i v dnešním rychlém světě. Jeho neomylný smysl pro detail a precizní zpracování z něj udělaly skutečnou ikonu. Každý kousek byl odrazem jeho jedinečné vize a talentu a jeho vliv bude cítit ještě dlouho.

Kolekce KARL LAGERFELD jsou charakteristické čistými liniemi, sofistikovanými střihy a kvalitními materiály. Od elegantních kabátů po minimalistické doplňky, každý kousek je pečlivě navržen tak, aby nejen vypadal skvěle, ale také aby byl funkční a pohodlný. Tato kombinace krásy a praktičnosti je jádrem toho, co dělá módu Karla Lagerfelda nesmrtelnou. Jeho modely jsou více než jen oblečení. Jsou to výtvory, které nositelům dodávají sebevědomí a styl.

Každý detail, každá linie a každý šev jsou výsledkem Lagerfeldova neúnavného úsilí o dokonalost. Když se oblékáte do jeho návrhů, cítíte se být součástí něčeho většího. Jeho móda je ztělesněním spojení mezi estetikou a tradicí, což ji činí nadčasovou. A tak, i když už Karl Lagerfeld není mezi námi, jeho duch a kreativita žijí dál v každém kousku, který nese jeho jméno.

Lekce pro současný konzumní styl života

V dnešní době, kdy je snadné podlehnout rychlým módním trendům a hromadění levných kousků, nám značky jako GANT a KARL LAGERFELD připomínají, jak důležitá je kvalita. Investice do kvalitního oblečení není jen otázkou estetiky, ale také udržitelnosti. Vysoce kvalitní materiály a precizní řemeslné zpracování zajišťují, že tyto kousky vydrží léta a odolají zubu času, což ostře kontrastuje s pomíjivostí fast fashion.

Dobře zpracovaný oděv není jen o vzhledu, ale také o pocitu. Když máte na sobě kvalitní kousek, cítíte se sebejistěji, a to se odráží i na vašem vystupování. To je pravá podstata elegance – je to stav mysli, který přichází s vědomím, že nosíte něco výjimečného.

GANT a KARL LAGERFELD nejsou jen značky – jsou to symboly nesmrtelné elegance a kvality, které nás učí, že méně je někdy více. Jejich modely spojuje historie, inovace i neochvějný závazek k řemeslu, což z nich činí nadčasové klenoty. Pamatujme si, že pravý styl vychází především z pečlivé volby.

SVĚT MÓDY

Trend, který musíte mít – pletená móda!

Pletené věci. Zní to jako návrat k babiččiným háčkovaným šálům a vintage nostalgii, že? Ale dnes je to právě opačně. Svět módy se opět vrací k tradici, kterou posouvá do moderního a především udržitelného směru. Pletené tašky, pásky a slamáky vládnou letošní sezóně a je načase zjistit, proč byste je měli mít i vy.

Ležérní styl a jeho pravidla

Ležérní styl, známý také jako casual wear, se stal jedním z nejpopulárnějších způsobů oblékání nejen pro svůj pohodlný a praktický přístup, ale i díky tomu, jak snadno lze vytvořit harmonický a přitom stylový outfit pro různé příležitosti. Tento styl, který se začal prosazovat už v 60. letech 20. století, je často spojován s uvolněnou elegancí, jednoduchostí a přirozeností. Jak ale přesně vypadá ležérní styl a jaké jsou jeho hlavní zásady? Pojďme si to společně rozebrat.

Hippie móda aneb když se svoboda obléká do barev

Slunce svítí, květiny květou a my se můžeme nechat unést lehkou vůní nostalgie za dobami, kdy láska visela ve vzduchu jako duha nad polem slunečnic. A když se řekne léto lásky, nelze si nepředstavit ikonickou hippie módu. Zavřete oči a už to taky určitě vidíte - dlouhé sukně, zvonové kalhoty, korálkové náhrdelníky, květiny ve vlasech, a to vše v nekonečných barvách! Ten pocit, když si obléknete něco, co vás nutí tančit po ulici, jakoby vás nikdo neviděl – to je esence léta lásky!

Jednoduchost, čisté linie a nadčasovost - to je minimalismus!

Minimalismus není jen módní trend, je to životní filozofie, která oslavuje jednoduchost, funkčnost a nadčasovost. Ve světě módy znamená minimalismus zaměření se na kvalitu materiálů, precizní střihy a paletu neutrálních barev. Tento přístup nejen, že šetří čas při výběru oblečení, ale také přináší pocit klidu a harmonie do každodenního života. V tomto článku se podíváme na čtyři značky, které tuto estetiku mistrně ztvárňují: GANT, KARL LAGERFELD, DIESEL a Woolrich.

Šortky podle typu postavy: ani ženám s křivkami nejsou zapovězeny!

Ráda byste nosila kraťasy, ale myslíte si, že vám žádné nesluší? Tak to je omyl. Když zvolíte správný střih, budete se v nich cítit skvěle, ať už nosíte jakoukoliv velikost. Tak které si ještě teď na letní dny pořídit?

GANT a KARL LAGERFELD aneb Kvalita na prvním místě

V dnešním světě, kdy se trendy točí rychleji než roční období, je snadné podlehnout svůdnému volání kvantity. Levná móda na dosah ruky, láká svou dostupností. Skuteční znalci však ví, že pravá elegance a styl nejsou otázkou množství, ale kvality. Dvě jména, která toto tvrzení ztělesňují, jsou GANT a KARL LAGERFELD. Tito módní giganti nám neustále připomínají, že kvalita a vytříbený design jsou výsledkem pečlivého řemesla, nikoli rychlé výroby.