Blog - - Perfektní den u vody: Vaše letní must-haves

Perfektní den u vody: Vaše letní must-haves

Rozpálené slunce, mírný vánek, vonící čerstvě posečená tráva, Aperol a vychlazený meloun – pro většinu z nás nejoblíbenější roční období je tady. I vy určitě strávíte pár dní u vody, ať už u českého rybníka, bazénu nebo krásně šumícího moře, tak se na ně pojďte naladit s námi...

25. června 2024

Kristie Svobodová

Pohodlné a stylové šaty

K létu šaty neodmyslitelně patří! Jsou nejpohodlnějším ženským kouskem, který si lze vzít kamkoli, jen musíte dát pozor na vhodné materiály a střih. Když se chystáte na pláž, dovolit si můžete téměř cokoli, co zakryje plavky. Materiál by měl být tenký a prodyšný, může být i poloprůhledný či krajkový. Postačí vám klidně jen mušelínová dlouhá košile, sarong či pareo, které si lze uvázat hned na několik způsobů.

Jestli ale máte v plánu zajít si i do restaurace na oběd nebo dokonce večeři, váš outfit musí být o něco promyšlenější. Tady už byste se měly zakrýt víc a materiál by sice měl zůstat stále dostatečně prodyšný, ale určitě by měl zakrývat spodní prádlo nebo plavky. Na večeři už byste měla nosit ideálně delší šaty. Některé hotely i restaurace tento dresscode dokonce vysloveně vyžadují. Proto si na léto pořiďte hned několik druhů šatů, ať předejdete faux pas.

Plavky pro každou postavu

Bez plavek to samozřejmě u vody nepůjde, pokud se tedy nechystáte na nudistické pláže. Tento rok trendy přejí všem typům postav, což jistě oceníte. Nosit se budou sportovní styly, asymetrie, třpytky, volánky či další ozdoby, ale samozřejmě i tolik oblíbený minimalismus. Nesouměrné střihy mohou elegantně zvýraznit vaši oblíbenou část těla a zároveň, při správném výběru, skryjí případné nedostatky.

Jednodílné plavky patří mezi nadčasovou klasiku, kterou také rozhodně nic nezkazíte. Pokud potřebujete odpoutat pozornost od většího pozadí, sáhněte po extravagantnějším vršku – dosáhnete tak potřebné vyváženosti. Velmi trendy je samozřejmě i styl inspirovaný surfaři – tedy topy s dlouhými rukávy či plavkové šortky.

Ochrana před sluncem

Ne vždy se vám u vody podaří sehnat VIP místo ve stínu. Háčkované klobouky šátky či kšiltovky by tak měly být vaším must-have, které vás uchrání před úpalem či bolestí hlavy. Klasický slamák s širokou krempou byste určitě měla mít v šatníku, využijete ho každé léto a z módy nevyjde zkrátka nikdy. Jde o nadčasový kousek, který dodá každému plážovému looku ten správný šmrnc a elegantní vzhled.

Jestli máte raději sportovní styl, určitě nic nezkazíte kšiltovkou. Skvěle bude fungovat klasická pevná kšiltovka, ale pokud vám vadí, že je v ní horko, porozhlédněte se po té z bavlny nebo ještě lépe – po její lněné variantě. Barvu slaďte s odstínem svých plavek.

A co na nohy?

Obuv, která vypadá stylově a pomůže vám přejít přes horký písek či oprýskané horké schody? Sáhněte po žabkách, pantoflích či sandálech z měkkého voděodolného materiálu. V tomto případě bude guma, polyuretan či jiný syntetický materiál to, co hledáte. Odolá vodě a ochrání vás před rozpálenými povrchy i ostrými kamínky. Trendy jsou pastelové barvy, ale i výraznější neonky.

Pokud máte rádi klasiku a nechcete vyčnívat, černá nebo bílá bude fungovat vždy. Pohlídejte si ale, aby byla taková obuv dobře vytvarovaná – jen tak vás z ní nebudou bolet nohy. Pokud nesnesete umělý materiál, sáhněte po kůži. Minimalistické sandály s tenoučkými pásky nebo kožené žabky využijete celé léto – myslete ale na to, že jim voda nesvědčí.

Praktické a stylové kabelky

Objemné tašky či kabelky se rozhodně budou hodit na všechny nezbytnosti, které k vodě potřebujete. Vsaďte na osvědčené letní vzory a materiály, jako jsou rafiové či plátěné kabelky či tašky přes rameno, do kterých se vejde co nejvíce věcí. Na drobnosti se vám bude hodit i praktická ledvinka, která vám umožní mít volné ruce a stále se drží na módním výslunní. Nesmrtelné jsou proužky, krémové odstíny v kombinaci s tmavě modrou, juta, sláma, kožené prvky, pevné plátno a další. Váš outfit zakončete šperkem z mušlí, hedvábným šátkem, čerstvou pedikúrou a zářivě nalakovanými nehty. A samozřejmě také krémem s SPF!

Nezapomenutelné letní zážitky

Voda nás v létě přitahuje svou osvěžující silou a nekonečnými možnostmi zábavy a odpočinku. Už se vidíte v momentě, kdy noříte nohy do chladivé vody, zatímco slunce svítí vysoko na obloze a vánek si jemně pohrává s vašimi vlasy? Nezáleží na tom, zda trávíte den na pláži, u jezera nebo u bazénu – důležité je, abyste si tyto chvíle užili naplno. Sbalte si vše potřebné, ať se můžete soustředit jen na relaxaci a radostné okamžiky s rodinou a přáteli.

Přejeme vám léto plné slunečných dní, smíchu a pohody! Užijte si každý okamžik a dopřejte si zasloužený odpočinek. Tak krásné léto plné radosti a dobrodružství!

INSPIRACE

Back to School pro dospělé

Září – pro mnohé měsíc plný nových začátků, návratů do rutiny a očekávání. I když nám možná školní léta dávno utekla, proč se nenechat inspirovat módou, která k nim neodmyslitelně patří? Školní uniformy, pletené vesty, mokasíny a batohy, to vše může přinést do vašeho šatníku nádech nostalgie, ale s moderním twistem. Back-to-school styl pro dospělé je o tom, jak zkombinovat tradiční prvky s aktuálními trendy, a přitom zůstat chic a relevantní v každodenním životě...

Carly v nové kolekci KARL LAGERFELD. Co na novinky říkáte?

Novinky jsou tu a Carly Kirsten je již objevila! Které kousky ji hned zaujaly? Inspirujte se klasickou elegancí, mladistvým pohodlným lookem, ale i outfitem jako dělaným na váš příští brunch!

Lněné léto: slaďte se spolu!

Léto je skvělé, ale při vysokých teplotách také někdy náročné. Len je perfektní variantou, po které v takových horkých dnech sáhnout a své o tom ví i Bibiána a Adam Bardy. Nechte se inspirovat tímto charismatickým párem a vyzrajte nad tropickými dny...

Balíme na last minute dovču: bez těchto trendy nezbytností se neobejdete

Léto je v plném proudu a mnoho z nás má svou vytouženou dovolenou stále ještě před sebou. Ať už se chystáte na exotickou pláž, romantický výlet nebo jen relaxační pohodu u bazénu, určitě se chcete cítit krásně. A k takovému pocitu vám pomůže i stylový outfit. Jak už určitě víte, správné doplňky ho mohou povýšit na zcela novou úroveň, tak se pojďme podívat, jaké by vám neměly chybět v šatníku, ať už někam vyrážíte nebo vás čeká obyčejný letní den.

Stylová i dynamická biatlonová hvězda Anastasia Kuzmina

Jsme nadšeni, že můžeme opět přivítat úspěšnou sportovkyni Anastasii Kuzminu mezi naše tváře. S radostí oznamujeme její spolupráci nejen se značkou Peak Performance. Seznamte se s novou osobností spojenou s VERMONTem a objevte její stylové a sportovní stránky.

1 šaty, 2 styly! Jak dosáhnout elegantního i sporty looku s jedním kouskem?

Nemáte zájem vlastnit bohatý šatník, ale ráda byste nosila elegantní i sportovní styl? Řešení je jednoduché - styling a doplňky! Díky nim můžete proměnit celý outfit během chvilky. S bývalou tenistkou Barborou Miklovou si ukážeme, jak na to!