Blog - - Užijte si podzim v úžasném kabátě

Užijte si podzim v úžasném kabátě

Když listy začnou měnit barvu a teploty klesají, svět módy se probouzí k životu v podobě podzimních kolekcí. Mezi všemi kousky, které signalizují přechod do chladnějšího období, hrají kabáty nezastupitelnou roli. Není to jen praktický kus oblečení – kabát je ikonický kousek, který dokáže definovat váš styl. Jakmile si uvědomíte jeho historii, funkci a nekonečné možnosti kombinování, pochopíte, proč je nezbytnou součástí šatníku každého milovníka módy.

10. října 2024

Aneta Hostková

Z válečných bojišť do ulice

Kabát má dlouhou a fascinující historii. Tak třeba trench coat, dnes synonymum pro elegantní podzimní look, byl původně vytvořen pro britské vojáky během první světové války. Klasický trenčkot, s jeho dvojřadým zapínáním a opaskem, byl navržen tak, aby odolal nevyzpytatelnému počasí zákopů, ale stal se tak praktickým a stylovým, že jej vojáci nosili i po válce, což vedlo k jeho širokému přijetí v civilní módě. Peacoat, další ikonický kabát, který má své kořeny v armádě, původně sloužil námořníkům. Jeho tlustá vlna a krátký střih byly navrženy, aby chránily před mrazivými větry na otevřeném moři, zatímco jeho výrazný límec zajišťoval ochranu krku.

Popusťte uzdu své kreativitě

Kabáty poskytují nejen ochranu před počasím, ale také nekonečné možnosti k sebevyjádření. Klíčem k výběru správného kabátu je přemýšlet nad tím, co chcete říct – kabát je totiž často to první, čeho si na vás ostatní všimnou.

Materiály, které stojí za pozornost

  • Vlna je královnou podzimních materiálů. Vlna má fantastické izolační vlastnosti, je odolná vůči vodě a zároveň umožňuje pokožce dýchat. Ať už jde o kabáty z čisté vlny nebo směsi s kašmírem, vlněný kabát je investicí do kvality a trvanlivosti. 
  • Luxusní a měkký na dotek, to je kašmír! Kabáty z kašmíru jsou výjimečně teplé, lehké a elegantní, ale také dražší. Je to investice do komfortu a nadčasového stylu.
  • Se svým jedinečným texturálním vzorem je tvíd jedním z nejvýraznějších materiálů. Přestože byl původně spojen s anglickou venkovskou elegancí, dnes je tvíd symbolem klasické módy s moderním twistem.
  • Pokud hledáte něco lehčího a snadněji udržovatelného, kabáty z moderních syntetických materiálů nabízejí dobrou ochranu před deštěm a vlhkostí, zejména u praktických parka kabátů nebo softshellových modelů.

Které barvy vládnou podzimu?

Každá sezóna přináší své barvy a podzim je období, kdy paleta zahrnuje syté a zemitější odstíny. Mezi nejoblíbenější barvy podzimních kabátů patří:

  • Camel: Nesmrtelná klasika. Camel kabát je ztělesněním luxusu a nadčasovosti. Je dostatečně neutrální, aby se hodil ke každému outfitu, ale dostatečně výrazný, aby přitahoval pozornost.
  • Tmavě zelená: Barva inspirovaná přírodou. Tmavě zelené kabáty působí elegantně a často ladí s tmavšími podzimními outfity.
  • Námořnická modř: Tradiční a sofistikovaná volba, která zůstává univerzální a snadno kombinovatelná.
  • Bordó: Tato hluboká, smyslná barva je ideální pro ty, kteří chtějí vnést do svého podzimního šatníku trochu dramatu.

Tipy na kombinování a vrstvení

Vrstvení je umění, a podzim je ideální čas, kdy si s ním můžete vyhrát. Kromě toho, že vrstvení udržuje teplo, umožňuje přidat zajímavé prvky a textury do vašeho outfitu.

  • Pod kabátem: Klasický rolák je perfektním základem pod každým kabátem. Pokud chcete jít více ležérní cestou, zkuste kombinovat kabát s oversized mikinou nebo lehkým svetrem.
  • Šála jako doplněk: Šála může okamžitě změnit celý vzhled. Zvolte robustní pletené šály pro chladnější dny, nebo jemnější kašmírové varianty pro sofistikovanější vzhled.
  • Boty a kabáty: Vyšší kozačky se skvěle hodí k delším kabátům, zatímco kotníkové boty dodají ležérnější a modernější nádech.

Ideální střih je alfa i omega

  • Oversized kabáty: Tento trend ovládá svět módy a přináší pohodlí i styl. Oversized kabát nabízí dostatek prostoru pro vrstvení a působí velmi módně, když se zkombinuje s užšími kalhotami nebo džíny.
  • Přiléhavé střihy: Pro ty, kteří preferují klasiku, přiléhavé kabáty s opaskem zdůrazňují siluetu a vytvářejí sofistikovaný vzhled, vhodný do práce i na večerní akce.
  • Midi délka: Midi kabáty jsou skvělým kompromisem mezi krátkými a dlouhými modely. Jsou praktické a hodí se k různým postavám.

Kabát jako investice

Ať už se rozhodnete pro nadčasový camel kabát, nebo pro módní oversized trend, investice do kvalitního kabátu se vyplatí. Kabát není jen sezónním trendem – je to dlouhodobý společník, který vás bude provázet po mnoho podzimů a zim.

NOVINKY

Užijte si podzim v úžasném kabátě

Když listy začnou měnit barvu a teploty klesají, svět módy se probouzí k životu v podobě podzimních kolekcí. Mezi všemi kousky, které signalizují přechod do chladnějšího období, hrají kabáty nezastupitelnou roli. Není to jen praktický kus oblečení – kabát je ikonický kousek, který dokáže definovat váš styl. Jakmile si uvědomíte jeho historii, funkci a nekonečné možnosti kombinování, pochopíte, proč je nezbytnou součástí šatníku každého milovníka módy.

Obouváme podzim aneb elegance a rebelství pod jednou střechou!

S příchodem podzimních plískanic nastává ten pravý čas na obnovu šatníku i obuvi. Letošní sezóna představuje fascinující průnik mezi klasickou elegancí, experimentálními siluetami a hravým přístupem k detailům. Módní značky GANT, KARL LAGERFELD a DIESEL přináší na podzim 2024 kolekce, které uspokojí jak milovníky minimalismu, tak fanoušky odvážných experimentů...

GANT slaví 75 let!

Americká značka sportovního oblečení GANT, která si získala srdce milovníků módy po celém světě, letos slaví úctyhodných 75 let své existence. U této příležitosti představuje nejen exkluzivní výroční kolekci, ale také impozantní kampaň plnou ikonických osobností a nadčasových kousků...

Buďte i tento podzim PREPPY

S příchodem podzimu se šatník mění na paletu teplých barev a pohodlných stylů, které nás lákají k objevování nových módních trendů. Modelka Nikola Uhlířová v oblečení značky GANT nás vtahuje do světa preppy stylu, který v sobě kombinuje klasiku s moderní hravostí...

KARL LAGERFELD uvádí novou kolekci PF24!

V představovaných novinkách vás značka KARL LAGERFELD vezme do sportovní, ale samozřejmě také elegantní a chic Paříže. Které kousky si nesmíte nechat ujít, co je dělá jedinečnými a co pro pre-fall 2024 navrhla supermodelka a aktivistka Amber Valletta?

Peak Performance spojuje extrémní dobrodružství s nekompromisním stylem

S novým ročním obdobím přichází ruku v ruce také nová kolekce! Co si pro vás přichystala přední švédská značka outdoorového oblečení a vybavení tentokrát? Pokud toužíte po dobrodružství, adrenalinu a nekonečných výzvách, nová kolekce Peak Performance je přesně to, co hledáte...